Wiep Valenteyn
Wiep Valenteyn

Het ontwerpen en maken van sieraden in zilver en goud en andere materialen is voor Wiep Valenteyn van levensbelang. Dagelijks werkt ze aan haar sieradencollectie in Amsterdam Oud Zuid, beschut door de dennenbomen van de stadsoase Emmaplein en op een steenworp afstand van het Vondelpark in een studio gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Op deze website vindt u alles over Wiep en haar werk.


Ontwerp

U kunt haar technieken bewonderen en haar presentaties bekijken.
Ook kunt u met een eigen ontwerp of afbeelding bij Wiep terecht, of u doet in de Studio ideeën op voor het laten maken van een sieraad.


Vakmanschap en kunst

Wiep werkte meer dan eens in opdracht van nationaal bekendstaande kunstenaars. Vakmanschap en het vermogen zich in te leven in hetgeen de opdrachtgever bedoelde, resulteerden in kunstwerkjes van goud en zilver.
Zo werd haar ontwerp voor de Natuur en Milieuprijs door de Gemeente Amsterdam gekozen en werd in 18kr. goud vervaardigd. Ook heeft Wiep voor een groot bedrijf een tiental sculpturen mogen maken.
Bent u op zoek naar een tijdloos en uniek kleinood of bent u gewoon nieuwsgierig naar de prachtige collecties, de deur van Studio Wiep Valenteyn staat voor U open.


Het 20-jarig bestaan van Studio Wiep Valenteyn

In 2013 bestond de Studio 20 jaar. Er werden workshops gehouden, koren traden op en met een spetterende muzikale omlijsting werd er een hoeden/sieradenshow gehouden. Als klapstuk hield Sotheby’s een veiling van kunstwerken voor het goede doel: het Emma kinderziekenhuis. Kortom de buurt genoot!


Het 25 jarig bestaan van Studio Wiep Valenteyn

Ter gelegenheid hiervan is er een presentatie van het boekje Schoonheid geweest. Het boekje Schoonheid geeft een overzicht van 25 jaar Studio Wiep Valenteyn en een selectie van haar mooiste kunstwerken. Hanneke van Gent heeft speciaal hiervoor gedichtjes geschreven bij diverse foto's.
De presentatie vond plaats bij Brasserie Biscuit, Valeriusplein 4a tussen 16.30 en 19.00 uur en de presentatie werd verzorgd door Tjeerd Hulsman, voorzitter van het Stadsdorp Vondeldorp.